Galerie Brons

Bronzen sculpturen van de hoogste kwaliteit

Corinna de Jong

Corinna de Jong

 

 

Ik ben Corinna de Jong en in 1961 geboren te Invercargill, Nieuw Zeeland.
Vanaf 1964 groeide ik op in Killarny, Johannesburg, Zuid Afrika waar mijn talent eerst in 1973 op twaalfjarige leeftijd werd ontdekt op Saxenwold Primary School.
In 1975 emigreerde ik met mijn ouders naar Nederland, waar ik na continue creërend bezig te zijn geweest, in 1993, mij volledig richtte op het vervaardigen van driedimensionale werken.

In 2003 mijn atelier Studio R verwezenlijkt in Rotterdam.
Ik vervaardig hoofdzakelijk bronzen beelden, al ben ik begonnen met stenen beelden van Mergel, Onyx en Graniet. In meer dan 19 jaar heb ik vele sculpturen gemaakt en verkocht, ook heb ik in opdracht van de Overheid en voor Shell, sculpturen ontworpen en uitgevoerd in brons.

Er waren exposities in binnen en buitenland, dit bracht de wens teweeg mijn eigen galerie te bezitten. In 2010 ontstond Galerie Brons, waar ik tegelijkertijd in was kon werken en mijn bronzen beelden kon verkopen.

Tevens verzorg ik ook lessen in de kunst van het vormen in boetseer-was en begeleidt de te bewandelen wegen naar een bronzen beeld, tevens verzorg ik ook workshops bronsgieten.  www.studior.nl .